cuptoare pizza electrice

Bucătar amator sau profesionist, specialist în pizza sau nu, toţi vor avea nevoie de un cuptor pizza electric pentru a coace cea mai bună pizza pentru acasă sau pentru clienţi. De obicei, cuptoarele electrice pentru pizza se folosesc de o piatră de copt preîncălzită care distribuie căldura uniform, de unde şi crusta crocantă şi gătirea perfectă a fiecărei pizza.

Pizza va fi coaptă de fiecare dată de jos în sus, deci se va face foarte bine pe toată suprafaţa sa şi în interiorul aluatului. Unele variante de cuptoare au şi elemente de încălzire în partea superioară pentru a rumeni brânza şi orice fel de de topping mai adăugăm. 

De câte tipuri sunt cuptoarele electrice pentru pizza şi ce caracteristici şi avantaje au? Răspunsurile la aceste întrebări şi alte informaţii utile despre cuptoare pizza electrice le veţi descoperi în rândurile ce urmează.

Cuptor pizza electric vs. cuptor clasic şi alegerea cuptoarelor electrice

Diferenţa între cuptoarele pizza electrice şi cele clasice începe de la modul de utilizare. Cele electrice au elemente de încălzire care generează căldură, cu o distribuţie uniformă în interiorul cuptorului, cele clasice funcţionează doar pe bază de combustibil, lemne, gaz, flacăra încălzeşte direct piatra sau zona unde se va coace delicioasa pizza.

Vedem diferenţe notabile şi la capitolul performanţe. Cuptoarele electrice pentru pizza se preîncălzesc mai rapid, au temperaturi mai ridicate atinse şi coacerea este mereu uniformă. Cuptoarele clasice pentru pizza au nevoie de mult timp ca să ajungă la temperaturile dorite, dar temperaturile sunt uneori mai mari ca la cuptoarele electrice, gustul afumat este imprimat preparatelor.

La cuptoarele electrice pentru pizza ai şi multe funcţii suplimentare, control precis al temperaturii, convecţie sau timere, iluminare interioară, la cuptoarele clasice ai doar o funcţie esenţială, cea de coacere pentru pizza.

Durata de viaţă a cuptoarelor pizza electrice este mai mare, componentele electrice sunt mai puţin supuse uzurii, la cele clasice discutăm despre întreţineri frecvente, reparaţii, expunere permanentă la flacăra şi la temperaturi ridicate.

Alegerea unui cuptor clasic sau electric pentru pizza depinde de volumul de producție, de tipul de pizza pe care vrei să îl coci, de buget, dar şi de preferinţele personale, funcţii dorite la cuptor, simplitate în utilizare, aspect estetic etc. Cea mai bună alegere rămâne cuptorul pizza electric pentru cei mai mulţi patroni de afaceri cu pizza şi preparate asemănătoare.

Tipuri de cuptoare pizza electrice şi principalele caracteristici

Dacă discutăm despre tipurile de cuptoare pizza electrice, pe piaţă există cuptoare cu o cameră de coacere, bune pentru locaţii şi restaurante mai mici, coci o pizza la un moment dat, cuptoare cu două camere pentru pizza, pentru afaceri mai mari, au eficienta mai mare, se coc mai multe pizza simultan.

O variantă atipică de cuptor pentru pizza electric este cea cu bandă transportoare, cu o coacere uniformă, constantă, este ideală pentru locaţiile unde sunt foarte multe comenzi într-un timp relativ scurt.

Puterea unui cuptor pizza electric variază între 1.2 şi 6 kW, dacă avem cuptoare mai puternice avem şi temperaturi mai mari de coacere şi gătire mai rapidă, temperaturile maxime fiind de 450-500 grade Celsius – crusta este mai crocantă dacă temperatura de coacere este mai mare.

Elementele de încălzire de la cuptoarele pizza electrice sunt poziţionate în partea superioară şi inferioară, coacerea este mereu uniformă, ceramică sau metalul sunt materialele din care sunt fabricate elementele la care facem referire.

Cuptoarele pentru pizza, varianta electrică, pot fi din oţel inoxidabil, uşor de curăţat, rezistent la coroziune, din ceramică şi piatră refractară, cu retenţie de căldură foarte bună, distribuţie uniformă a căldurii în timpul coacerii de pizza. 

Sticla termorezistentă este un alt material preferat pentru cuptoare pizza electrice, ai ferestre şi uşi de vizualizare la cuptoare, nu mai deschizi cuptorul mereu să vezi ce se mai întâmplă cu pizza. Cu cât cuptorul are dimensiuni mai mari, cu atât vei avea şi mai multe pizza coapte într-un timp foarte scurt.

Cuptoarele pizza electrice, alegerea excelentă pentru performanță, eficiență și stil

Controlul temperaturii, termostate precise, afişaj digital, timere şi programare rapidă, pentru diferite tipuri de pizza, ventilaţie şi convecţie, întreţinere şi curăţare rapidă şi automată, iată doar câteva funcţii avansate şi suplimentare pe care le poţi întâlni la cuptoarele electrice pentru pizza din locaţiile moderne.

Alegerea cuptorului electric pentru pizza potrivit pentru afacerea ta depinde de volumul de pizza produs, dimensiunea fiecărui preparat, de frecvenţa comenzilor, de puterea dorită pentru cuptoarele electrice, cu cât mai mare, cu atât mai rapid vei putea oferi pizza clienţilor. 

Va conta şi tipul de piatră de copt, ceramică, cordierit, piatră naturală, piatra naturală sau ceramica vor fi cele mai bune alegeri, numărul de etaje ale cuptorului, ca să coci simultan mai multe pizza, dar şi termostatul reglabil, în funcţie de preparatele şi specialităţile pizza coapte.

Eficienţa energetică este foarte importantă, pentru că un cuptor electric consumă destulă energie electrică mai ales când prepari multe pizza în fiecare zi, la fel şi reputaţia producătorului cuptorului şi prezenţa pe piaţă a pieselor de schimb pentru el.

Aceste cuptoare pizza electrice excelează la performanţă, eficienţă şi stil. Au temperaturi ridicate şi stabile, control precis al temperaturii, timpi de încălzire şi preîncălzire mult mai rapizi. Dacă discutăm despre eficienţă, cuptoarele electrice pizza consumă mult mai puţin, ciclurile de coacere sunt rapide, întreţinerea este minimă de fiecare dată.

În privinţa stilului, designul lor este modern, adaptat esteticii bucătăriilor moderne şi restaurantelor de top, au culori şi finisaje diverse, de la inox la negru mat, de exemplu, dimensiunile sunt compacte, economiseşti şi spaţiu în bucătărie odată cu instalarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *